10-jarig jubileum Gerritsen BTW Advies

Je bekijkt nu 10-jarig jubileum Gerritsen BTW Advies
  • Laatste wijziging in bericht:augustus 1, 2024

Wow, Gerritsen BTW Advies bestaat 10 jaar! Daarom wil ik de bedrijven, stichtingen, verenigingen, accountants en adviseurs, die ik de afgelopen jaren heb geholpen met btw-vragen hartelijk bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen. Ik ben dankbaar voor de interessante btw-klussen en mooie samenwerkingen die dit heeft opgeleverd. En ik kijk uit naar de volgende 10 jaar. In dit blog leest u meer over de afgelopen 10 jaar van Gerritsen BTW Advies.

10 jaar geleden scheef ik Gerritsen BTW Advies in bij de Kamer van Koophandel

Vanuit de gedachte dat de kleinere accountantskantoren, administratiekantoren en zelfstandige belastingadviseurs die zelf geen btw-specialist in dienst hebben, behoefte hebben aan mijn specialistische btw-kennis, startte ik in augustus 2014 met Gerritsen BTW Advies. Dat blijkt ook zo te zijn, want regelmatig krijg ik vragen van accountants, administrateurs en belastingadviseurs. Daarnaast weten bedrijven, stichtingen en verenigingen mij ook rechtstreeks te vinden voor hun btw-vragen.

En nu zijn we ineens 10 jaar verder!

In die 10 jaar heb ik veel geleerd. Vakinhoudelijk natuurlijk, want door de interessante btw-klussen wordt mijn btw-kennis vergroot. En zeker ook op het gebied van mijn persoonlijke ontwikkeling. Wat dat betreft is het ondernemerschap een leerzame reis. Het runnen van een bedrijf gaat natuurlijk niet altijd in een stijgende lijn. Maar als het een keer tegenzit, dan leer en groei je daar weer van. Het lukt me steeds beter om mijn bedrijf vorm te geven op de manier die het beste bij me past.

Het is mooi om te ervaren dat er ieder jaar voldoende werkzaamheden op mijn pad komen. En ook nog eens mooie interessante klussen!

De afgelopen jaren ben ik me steeds meer gaan richten op de non-profit sector met stichtingen en verenigingen. Ik vind het mooi om non-profit organisaties te adviseren over hun btw-kansen. Vaak is de btw een kostenpost voor deze organisaties. Er kunnen manieren zijn om die kostenpost te voorkomen. Het geld dat de stichtingen en verenigingen met mijn btw-advies besparen, kunnen ze gebruiken voor de vele mooie doelstellingen die ze hebben.

Ook mijn werkzaamheden voor Kluwer doe ik nog steeds graag

In de zomer van 2017 word ik benaderd met de vraag of ik wil meewerken aan een nieuw product van Kluwer: Avanzer Advies. Sindsdien werk ik met veel plezier aan Avanzer Advies, waarbij ik naar aanleiding van een uitspraak van een rechter of een besluit van de Staatssecretaris van Financiën een zogenoemde advieskans voor de MKB-adviseur schrijf. Een advieskans is een soort handreiking waarmee de MKB-adviseur zijn klant kan adviseren. Inmiddels schrijf ik ook samenvattingen van gerechtelijke uitspraken voor TaxLive/Vakstudie Nieuws Vandaag. Door deze auteurswerkzaamheden ben ik op een andere manier bezig met mijn vak BTW.

Wat heeft Gerritsen BTW Advies de afgelopen 10 jaren betekent voor haar klanten?

  • Namens een sportstichting voerde ik een beroepsprocedure en die wonnen we. Meer daarover lees je in het blog Overwinning belastingprocedure.
  • Voor verschillende stichtingen en verenigingen bracht ik de btw-positie in kaart, door middel van een BtwCheck of BtwScan. Vervolgens begeleidde ik de stichting of vereniging succesvol bij de afstemming van de btw-gevolgen met de Belastingdienst. Daardoor hebben deze stichtingen en verenigingen nu zekerheid over de btw-gevolgen van hun activiteiten en inkomsten.
  • Een uitgeverij begeleidde ik bij een discussie met de Belastingdienst over reikwijdte van het 9% btw-tarief voor digitale educatieve informatie. De Belastingdienst is uiteindelijk akkoord gegaan met de toepassing van het 9% btw-tarief.
  • Een aantal ondernemers en non-profit instellingen adviseerde ik over het btw-vrij inzetten van personeel bij (andere) non-profit instellingen. Hierdoor kunnen die ondernemers en instellingen het personeel goedkoper inzetten bij non-profit instellingen.
  • Een buitenlands bedrijf met een opslagplaats in Nederland ontving van mij een btw-notitie waarin overzichtelijk staat wat de btw-gevolgen zijn van de verschillende internationale in- en verkooptransacties vanuit die Nederlandse opslagplaats.
  • Voor een stichting zocht ik uit in hoeverre en onder welke voorwaarden zij de sociaal-culturele btw-vrijstelling kon toepassen en wat de btw-gevolgen zijn van het verrichten van onderzoek voor provincies en gemeenten. Daardoor heeft de stichting nu duidelijk in beeld welke vergoedingen wel en welke vergoedingen niet belast zijn met btw.
  • Verschillende stichtingen adviseerde ik over de belastbaarheid van subsidies en de invloed van onbelaste subsidies op de mate van aftrek van inkoop-btw. Daarvoor maakte ik ook gebruik van het overzichtelijke stroomschema in illustraties dat u via deze link eenvoudig aanvraagt.
  • Verder ontwikkelde ik een aantal mooie btw-cursussen, zoals de basiscursus over btw-plicht stichting en vereniging.

Hoe ervaren mijn klanten de samenwerking en het btw-advies dat ik ze geef?

Dat leest u bij de aanbevelingen op deze website.

Wilt u ook mijn hulp inzetten voor uw bedrijf, gemeente, stichting of vereniging?

Neem gerust contact met mij op. Ik help u graag om kosten te besparen met mijn btw-advies, zodat u meer geld overhoudt voor uw mooie doelstellingen. U bereikt me via marion@gerritsenbtwadvies.nl of 06-14352814.

Wilt u geen btw-kansen of risico’s missen?

Schrijf u dan in voor de maandelijkse nieuwsbrief via het inschrijfformulier links bovenaan op deze pagina!